Otoplastia

Operația de corectare a urechii „otoplastia” este o procedură cosmetică pentru a corecta urechile proeminente prin întărirea lor mai aproape de cap.

Operația pentru corectarea urechilor proeminente se efectuează, de obicei, după vârsta de 5 sau 6 ani. Chirurgia urechii poate fi efectuată și la adulți. În general, nu există riscuri suplimentare asociate cu chirurgia urechii la adulți.

Pentru a afla dacă operația pentru urechi este potrivită pentru dvs., primul pas este să faceți o consultare cu chirurgul plastic. Vom discuta despre așteptările dvs. și despre etapele ce urmeaza interventiei.

Ce rezultate pot să aștept de la otoplastie? –

Otoplastia poate fi o optiune buna de a reduce riscul ca un copil sa fie tachinat sau sa se simta diferit de colegii sai la scoala. În timp ce unii copii sunt capabili să facă față conștiinței de sine create de urechi proeminente, altii, nu sunt și vor beneficia de această operație. Anxietatea unor persoane cu privire la urechile lor poate continua până la maturitate, iar acest lucru ar trebui să fie discutat pe deplin cu chirurgul tău plastic.

Tehnica operativă va depinde de trăsăturile fizice ale pacientului și de metodele chirurgului plastician. Scopul este de a crea oun pliu mai pronunțat în partea centrală a urechii prin remodelarea cartilajului. Pielea este îndepărtată din spatele urechii, o parte a cartilajului este îndoită sau îndepărtată, iar urechea este lăsată să se îndoaie în mod natural spre partea laterală a capului.

Otoplastia este efectuată într-o clinica acreditata, tratata ca un caz de zi, sau ca o ședere scurtă în spital. Acest lucru va depinde de sănătatea generală a pacientului, de amploarea procedurii și de sfatul medicului dumneavoastră.

Otoplastia poate fi efectuată sub anestezie locală sau generală. De obicei, copiii primesc un anestezic general. Operația durează aproximativ o oră și recuperarea este de obicei rapidă.

Există complicații cu otoplastia? –

Deși nu se așteaptă complicații majore cu o procedură de otoplastie, pot apărea sângerări și vânătăi. Este important să urmați cu atenție sfaturile chirurgului dvs. plastic pentru a reduce riscul complicațiilor.

Când pot fi reluate activitățile normale după intervenția chirurgicală a urechii? –

Un plan postoperator de îngrijire va fi discutat cu dumneavoastră înainte și după procedură. Pacienții sunt evacuați cu un bandaj de cap care este purtat timp de până la o săptămână. Bandajele sunt de obicei purtate noaptea pentru încă 2 săptămâni.

Majoritatea pacienților sunt capabili să se întoarcă la școală sau să lucreze în 1 săptămână. Pentru a permite vindecarea adecvată, trebuie evitată exercițiul fizic excesiv în primele 3 săptămâni de la intervenția chirurgicală a urechii.

Distribuie...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *