Contractura capsulara

PROGRAMARE ON-LINE

 

Contractură capsulară

Contractura capsulara este celălalt motiv pentru care ar putea fi nevoie să fie înlocuit un implant mamar. Implanturile mamare sunt un corp străin, iar răspunsul natural al corpului tău este să formeze o cicatrice în jurul lor. Dacă țesutul cicatricial devine prea gros, acest lucru face ca implantul să fie ferm și posibil dureros, o afecțiune cunoscută sub numele de contractură capsulară.

 

Incidența reală a contracturii capsulare este dificil de estimat, deoarece variază între tipurile de implant, indiferent dacă implantul este deasupra sau sub muschi și dacă implantul a fost plasat pentru mărirea sau reconstrucția sânului. Un implant ar putea fi ușor ferm, dar încă arăta grozav sau ar putea fi greu, distorsionat și dureros. Incidența generală este undeva în jurul valorii de 10% și este mai mare la femeile care au avut reconstrucția sânilor sau au avut antecedente de contractură capsulară.

 

Contractura capsulară este tratată prin îndepărtarea implanturilor și a țesutului cicatricial din jurul lor. Dacă sunt plasate noi implanturi, le mutam într-un buzunar nou (deasupra mușchiului dacă erau inițial sub mușchi, sau invers). Putem trata și contractura capsulară cu medicamente. Medicamente precum Singulair pot ajuta la prevenirea reapariției contracturii capsulare.

 

Ce se întâmplă dacă nu înlocuiți implanturile mamare?

După cum am menționat anterior, implanturile mamare nu trebuie înlocuite decât dacă se rup sau dezvoltă o contractură capsulară. Dacă nu s-au rupt și se simt moi, nu trebuie să le înlocuiți indiferent de cât timp au fost. Dar ce se întâmplă dacă se rup și nu le înlocuiți?

 

Cu un implant rupt, recomand să îndepărtați implantul, indiferent dacă este silicon sau soluție salină. Dacă un implant de silicon rupt este lăsat în loc, siliconul ar putea provoca inflamații care duc la durere sau la dezvoltarea țesutului cicatricial (adică contractură capsulară). Din acest motiv, unele companii de asigurări vor acoperi eliminarea unui implant de silicon rupt.

În cazul contracturii capsulare, nu există o necesitate medicală pentru a îndepărta implantul, atât timp cât acesta este intact. Dar dacă sânul este greu sau dureros, majoritatea femeilor vor dori să-și elimine implantul și capsula pur și simplu pentru confort.

 

 

 

Distribuie...