CHIRURGIE COSMETICA SI CHIRURGIE PLASTICA

Chirurgie Cosmetică și Chirurgie Plastică – Care este diferența?

Cu o gamă vastă de diferite tipuri de proceduri medicale ciudate și minunate, de care suntem suficient de norocoși sa beneficiem, este ușor să confundăm diferiți termeni  care ni se adresează sau anumite tehnici. O astfel de  confuzie estelegata de  lumea chirurgiei cosmetice și chirurgiei plastice. Cele două proceduri par aproape la fel, totuși, din punct de vedere medical, cele două discipline medicale sunt foarte diferite.

Principalul motiv pentru care cosmetica si chirurgia plastica se confunda, este ca ambele implica interventii pentru a schimba aspectul anumitor zone ale corpului. Dar aici se termină asemănările. Acest ghid vă va ajuta să clarificați diferențele dintre cele două proceduri și să ilustrați când se va folosi fiecare abordare chirurgicală.

Diferența pe scurt

Există multe diferențe între cele două proceduri, dar factorul definitoriu este acesta: chirurgia plastică este chirurgie esențială, în timp ce chirurgia cosmetică este neesențială.

Ce este chirurgia plastica?

Chirurgia plastică este o procedură esențială, întreprinsă de chirurgi cu înaltă calificare, pentru a repara daunele la nivelul pielii și țesuturilor care ar putea fi rezultatul bolilor congenitale sau leziunilor, de exemplu.

Deoarece acest tip de chirurgie este folosit pentru a repara daunele, estetica nu este principala considerație. Bineînțeles, fiecare măsură va fi luată de chirurgi pentru a se asigura că aspectul este luat în considerare. Cu toate acestea, obiectivul principal al chirurgiei plastice este de a aduce pielea sau țesutul într-o stare normală, mai degrabă, decât să încerce să-l îmbunătățească, să-l remodeleze. Exemple de chirurgie plastică includ: Reconstrucția sânilor după o mastectomie. Repararea daunelor provocate de un accident, cum ar fi grefele de piele pentru tratarea arsurilor, etc.

Cine ar avea o intervenție chirurgicală plastică?

Persoanele care au suferit intervenții chirurgicale majore sau care au suferit un accident ar fi cel mai probabil să primească o intervenție chirurgicală plastică. Chirurgia este adesea efectuată în momentul tratamentului inițial, totuși este obișnuit ca pacienții să aibă operații suplimentare pentru a îmbunătăți în continuare zona care are nevoie de atenție în timp.

Chirurgia plastica este efectuata atat la barbati cat si la femei si este de obicei o necesitate mai degraba decat o alegere luata in considerare.

Beneficiile chirurgiei plastice

Beneficii fizice – Chirurgia plastica este conceputa pentru a restabili si vindeca pielea si tesutul pacientului astfel incat sa functioneze si sa para cat mai naturala posibil. Chirurgia plastica va remodela zonele de piele pentru a incerca sa mascheze orice disfiguratie care ar fi putut fi cauzata de un accident sau incendiu sau cu care s-ar fi nascut cineva, de exemplu.

Beneficii emoționale – Chirurgia plastică contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea stimei de sine a pacientului, cum ar fi reconstrucția mamară după mastectomie, unde pacientul poate simți că operația a avut un efect negativ asupra feminității. Întrucât acest tip de intervenție chirurgicală are scopul de a restabili corpul în starea inițială, acesta poate avea beneficii emoționale imense la pacienții care au suferit leziuni ca urmare a unui accident.

Ce este chirurgia cosmetică?

Chirurgia cosmetica este o operație care este efectuată de către pacient pentru a-și îmbunătăți aspectul fizic numai în scopuri estetice. Deși chirurgia cosmetică nu este considerată esențială din punct de vedere medical, pentru mulți dintre cei care aleg să se supună acestui tip de intervenție chirurgicală, beneficiile emoționale sunt uriașe. Chirurgia cosmetica poate îmbunătăți vizual zonele pe care individul le poate fi nemulțumite, care le-au provocat anterior stres sau jenă.

Exemple populare de chirurgie cosmetică includ: liposucție,mărirea sânilor , rinoplastia,etc.

Cine ar avea o operație cosmetică?

Oricine poate avea o operație cosmetică, presupunând că sănătatea (atât fizică cât și mentală) îndeplinește cerințele specificate de chirurg. Adesea, oamenii care aleg să se supună unei intervenții chirurgicale cosmetice au fost nemulțumiți de o anumită zonă a corpului lor de ceva timp și, în cele din urmă, decid să ia măsuri pentru ao îmbunătăți. Este, de asemenea, utilizata frecvent pentru a aborda semnele de îmbătrânire cum ar fi liftingul facial și materialele de umplere, sunt concepute pentru a reduce ridurile și pielea lasata.

Chirurgia cosmetica este foarte populară printre femei, însă nu este exclusiva femeilor.  Liposucția, reducerea sânilor, chirurgia pleoapelor și rinoplastia sunt la fel de populare atât în ​​rândul bărbaților, cât și al femeilor.

Beneficiile fizice – Chirurgia cosmetică îmbunătățește estetic zonele corpului cu care pacientul nu este de acord. Unele femei s-au confruntat cu modificări ale sânilor și zonei de abdomen după ce au avut copii sau după ce au pierdut mult in greutate și, prin urmare, doresc să facă o intervenție chirurgicală pentru a-și restabili corpul înapoi în starea inițială. Alți pacienți au zone ale corpului lor cu care au fost întotdeauna nemulțumiți, cum ar fi forma, mărimea sau aspectul general al nasului sau sânilor.

Beneficiile emotionale – Multe persoane care au suferit o interventie chirurgicala cosmetica si-au exprimat sentimentele de incredere si au beneficiat psihologic de noul lor organism imbunatatit.

Cine efectuează fiecare tip de intervenție chirurgicală?

Ca regulă generală, un chirurg plastic poate efectua ambele tipuri de intervenții chirurgicale, cu toate acestea majoritatea chirurgilor cosmetici nu pot efectua chirurgie plastică. Acest lucru se datorează faptului că nivelul de calificare pentru un chirurg plastic este foarte ridicat, în timp ce un chirurg cosmetician nu este obligat să treacă printr-o astfel de formare medicală atât de vastă, deși trebuie să fie foarte calificați pentru efectuarea chirurgiei cosmetice.

Informații suplimentare

Atunci când alegeți clinica și chirurgul care va efectua operația, veți găsi  o gamă largă de prețuri oferite. Deși poate fi tentant să mergi la cea mai ieftină opțiune, este important să reții că prețul va reflecta experiența și vechimea chirurgului. În cele din urmă, chirurgia cosmetică este o investiție pe corpul dvs. și, prin alegerea unui chirurg experimentat, este mai puțin probabil să aveți probleme.

Distribuie...

1 thought on “CHIRURGIE COSMETICA SI CHIRURGIE PLASTICA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *