Ruptura implantului mamar

PROGRAMARE ON-LINE

 

 

Vă puteți întreba ce cauzează ruperea unui implant mamar. Deși mamografiile sau traumatismele toracice au fost învinovate, cea mai frecventă cauză de rupere a implantului mamar este pur și simplu timpul. Implanturile mamare se uzează de-a lungul timpului: în cele din urmă invelisul se fisureaza, provocând o ruptură. Rata de ruptură începe să crească după 10 ani, de unde provine acest număr. Ce se întâmplă atunci când un implant mamar se rupe depinde de tipul de implant.

 

Atât implanturile mamare de silicon, cât și cele saline au o înveliș exterior dur, din silicon. Cu implanturi saline acel invelis este umplut cu soluție de apă sărată (soluție salină). Dacă implantul se rupe, soluția salină este treptat absorbită de corpul tău. Cu implanturi de silicon, invelisul este umplut cu un gel de silicon gros numit gel coeziv. În cele mai noi implanturi, gelul este atât de gros încât rămâne în interiorul implantului, chiar dacă coaja se crăpa. Dacă ați auzit vreodată despre siliconul care călătorește către ganglionii limfatici, este de obicei vorba de implanturi mai vechi.

 

 

Ce procent de ruptura au implanturilor mamare?

Viteza de rupere a implantului mamar variază în funcție de marca implantului, precum și dacă implantul este deasupra sau sub muschi. Rata de ruptură crește, de asemenea, în timp. O estimare brută este că 1% dintre femei vor avea o ruptură pe an. Așadar, după 10 ani, 1 din 10 femei vor avea un implant rupt.

 

De unde știi dacă se rupe un implant mamar?

Când un implant de sân salin se rupe, veți ști că s-a întâmplat deoarece sânul va deveni treptat mai mic pe măsură ce corpul dumneavoastră absoarbe soluția salină. Implanturile cu gel de silicon sunt un pic mai complicate. Deoarece gelul siliconic este atât de gros, poate rămâne conținut în capsula mamară (numită ruptură intracapsulară). Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil să nu aveți idee că implantul a rupt.

 

Așa-numitele „rupturi tăcute” nu sunt periculoase. Dar, deoarece apar uneori, FDA recomandă un RMN de screening la fiecare doi ani, începând cu trei ani de la plasarea implantului.

Implanturile se pot schimba în aspect sau în felul în care se simt dacă se rup. Dacă se întâmplă acest lucru, probabil chirurgul dumneavoastră plastic va recomanda o ecografie sau RMN pentru a confirma ruperea.

 

 

 

CONTINUARE

 

 

 

 

 

 

Distribuie...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *